Opiekane polędwiczki z piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-koperkowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 10 min
  • Dla 3 osób

Tym razem polędwiczki postanowiłam przygotować używając opiekacza i to był doskonały pomysł! Mięso było gotowe w kilka minut i nie musiałam szorować patelni (mój opiekacz łatwo się czyści). Polędwiczki wyszły bardzo delikatne i świetnie sprawdziły się jako dietetyczny obiad. Można je również pokroić w kostkę i dodać do sałatki.

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 400g polędwiczek z piersi kurczaka
    Marynata:
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka suszonego koperku
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Opiekane polędwiczki z piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-koperkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty połączyć, a następnie w powstałej mieszance umieścić umyte i osuszone polędwiczki - tak, aby dokładnie był pokryty każdy kawałek.
    Całość odstawić do lodówki na około 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.
    Po tym czasie mięso lekko strzepać z nadmiaru marynaty i ułożyć na rozgrzanym grillu/opiekaczu.
    Swoje polędwiczki opiekałam 2-3 minuty.
    Czas ten jest zależny od wielkości kawałków mięsa, metody oraz użytego sprzętu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować