Opiekane kromki chleba razowego z kapustą włoską

0 (0 ocen)

  • 15 min

składniki dla 4 osób :

  • 15 min

Składniki:

  • główka włoskiej kapusty, bochenek chleba razowego, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól,

Opiekane kromki chleba razowego z kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw opłukuję kapustę włoską i usuwam z niej wszelkie stwardniałe części. Następnie gotuję ją w lekko osolonej wodzie. Gdy już jest miękka, odsączam i podsmażam na patelni z ząbkiem czosnku i kapką oliwy.
  • 2. Kroję chleb. Kromki podpiekam w piekarniku i nacieram ząbkiem czosnku,
  • 3. Na talerzach kładę ciepłe kromki chleba razowego, a na nich przygotowaną kapustę. Całość kropię delikatnie oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy