Onion bhaji

4.5 (183 ocen)

  • Łatwy

Pikantne indyjskie placuszki cebulowe.

  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula średnia: 6 sztuk
    - mąka Gram- mąka z ciecierzycy: 10 łyżek
    - kolendra mielona: 2 łyżki
    - kumin mielony: 1 łyżka
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - chilli w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - woda zimna: 150 mililitrów
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Onion bhaji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyjskie placki- onion bhaji 1. Do mąki dodajemy przyprawy, sól i wodę. Dobrze mieszamy, odstawiamy na 5 minut. W tym czasie kroimy cebulę w krążki, podsmażamy na oleju aż się zeszkli. Następnie łączymy ją z przygotowaną wcześniej masą. Smażymy na patelni na oleju z dwóch stron. Doskonale smakuje z dipem z jogurtowo- miętowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kolendra Kumin (kmin rzymski) Kurkuma

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować