Onion bhaji

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio częściej gotuje dania z kuchni Indyjskiej . Tym razem fajna przekąska pod nazwą Onion bhaji czyli cebula w cieście. Fajnie doprawiona bardzo ciekawa w smaku. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2duże cebule
    3łyżki mąki z ciecierzycy
    1jajko
    2łyżeczki mielonego chilli
    2łyżeczki mielonej kolendry
    2łyżeczki curry
    Świeża kolendra
    Sól pieprz olej

Onion bhaji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Onion bhaji 1. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie ringi. Każdy jeden kawałek oddzielamy od siebie(mają być pojedyńcze kółka). Do miski z cebulą dodajemy resztę składników i mieszamy do momentu wymieszania się składników. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.
    W rękach formujemy nieduże kulki i wrzucamy do garnka. Smażymy z dwóch stron na złoto( olej nie może być za gorący ponieważ wierzch się spali a środek będzie surowy). Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym.

    SMACZNEGO

Porady

Jogurt naturalny można zastąpić jogurtem greckim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy