Mega Omlecikowa Wyżera :D 5 minut robisz, 5 minut pieczesz i 5 minut i ich nie ma ;-) ja nazwałabym je "rozpustna chwilówka" z racji tego jak szybko znikają :D łapcie się za mąkę :)
Omlety biszkoptowe z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odpalamy piekarnik, temp 180 *!! Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy pomalutku cukier, potem dodajemy pojedynczo żółtka, ocet i olej. Delikatnie mieszając na najmniejszych obrotach dosypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem. Na papier nakładamy ciasto łyżką w formie owalnej, pieczemy 5 minut, grzałki góra dół. Składamy kiedy są jeszcze ciepłe, smarujemy ulubionym dżemem i śmietaną 30% zmiksowaną z cukrem pudrem i mascarpone (opcjonajlnie) w proporcjach przez siebie lubianych ;-)
Komentarze