Omletowe rollsy ze szpinakiem i serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 10 osób

Bardzo prosta i niezwykle smaczna propozycja na śniadanie czy kolację a nawet szybką przystawkę na imprezę. Puszysty omlet ze szpinakiem i żółtym wyrazistym w smaku serem. Zrolowany i pokrojony na mniejsze kawałki. Świetna propozycja na rodzinne śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 4 duże jajka
    szpinak liściasty użyłam mrożony 2-3 kostki lub 2-3 garście świeżego
    4 łyżki mleka
    2 kopiaste łyżeczki mąki pszennej
    4 plastry żółtego sera
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omletowe rollsy ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim naczyniu mieszamy mleko z mąką tak aby nie było grudek, wbijamy jajka całość mieszamy za pomocą rózgi kuchennej na jednolitą masę.
    Szpinak wcześniej rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i posiekać na mniejsze kawałki dodać do masy jajecznej i doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
  • 2. Tak przygotowane jajka dzielimy na dwie równe części.
    Na patelni roztopić odrobinę masła wlać porcję masy jajecznej przykrywamy pokrywką i smażymy omlet na niewielkim ogniu. Gdy omlet się nieco zetnie przewracamy bardzo ostrożnie drewnianą łopatką na drugą stronę.
    Układamy 2 plastry żółtego sera ponownie przykrywamy pokrywką i smażymy jeszcze chwilkę aby omlet był dopieczony a ser się rozpuścił.
    Gotowy omlet przekładamy na talerz i zwijamy w rulon następnie kroimy na mniejsze kawałki.
    Tak samo postępujemy z drugą porcją masy jajecznej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować