Omletowe placuszki na słono

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placuszki pełne witamin , sprawdzą się jako danie obiadowe czy kolacja :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na omlety:
    8 jajek
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mleka
    sól , pieprz , czosnek granulowany , zioła prowansalskie
    Dodatki:
    1 ogórek
    1 pomidor
    2 rzodkiewki
    kawałek papryki
    100 g pieczarek
    2 plastry boczku
    2 plastry sera żółtego

Omletowe placuszki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Do omletów 1. Składniki na omlety zmiksować.
    Ogórka, pomidora, rzodkiewkę i pieczarki pokroić w plasterki
    Ser , boczek i paprykę w kostkę .
    Pieczarki z boczkiem podsmażyć na maśle.
  • omletowe placuszki :) 2. Rozgrzać odrobinę oleju usmażyć 3 nie duże omlety.
    W trakcie smażenia nakładać:
    Na 1 pieczarki z boczkiem.
    Na 2 ogórka i rzodkiewki.
    Na 3 pomidora , paprykę i ser.
    Z gotowych omletów powycinać kółeczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy