Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami

4.5 (140 ocen)

Ten omlecik to moja propozycja zarówno na śniadanie, lunch czy kolację. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilkę.

Składniki:

  • 2 jajka
    1/3 szkl mleka
    4 łyżki mąki
    garść świeżego młodego szpinaku
    3 pomidorki suszone
    1/4 kostki fety
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    kilka pomidorków koktajlowych
    świeżo mielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko

Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie rozbełtać z mlekiem i mąką. Na łyżce masła przesmażyć pomidorki, zmiażdżony czosnek i szpinak. Ostrożnie wlać masę jajeczną, skręcić gaz na minimum i przykryć pokrywką. Gdy góra się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Po minucie zdjąć z ognia i przełożyć na talerz. Podawać z pomidorkami koktajlowymi, posypać poruszoną fetą i oprószyć zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Jajka Pomidor Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować