Omlet zapiekany z porem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Może być na śniadanie, ja zrobiłam omlet na obiad. Szybki, prosty kiedy czasu na gotowanie nie ma.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 ziemniaki ugotowane
    5 jaj
    1 por biała część
    15 dkg pieczarek
    5 łyżek groszku z puszki
    sól morska ziołowa
    pieprz biały mielony
    płatki chili
    masło klarowane
    oliwki i natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Omlet zapiekany z porem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrojone na patelni 1. Pieczarki myję, obieram kroje na pół i przesmażam na patelni chwilę. Nie mają puścić soku. Por kroję w krążki 0,5 cm i też przesmażam na patelni na maśle klarowanym.
  • Jaja ubite 2. Jaja roztrzepuję mikserem, dodaję sól morska ziołową, pieprz biały, płatki chili. Na patelnię dużą wykładam krążki pora, pieczarki, pokrojone ziemniaki, groszek i całość zalewam masą jajeczną.
  • omlet upieczony 3. Chwilę podsmażam na wolnym ogniu i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na około 10-15 minut.
    Przed podaniem dekoruję oliwkami, pietruszką, groszkiem i pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować