Omlet z ziemniakami i rybą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Średni

To nie jest tradycyjny omlet, nie obracam go na drugą stronę, a zapiekam w piekarniku. Jest smaczny i pożywny. Idealny na piątkowy obiad lub sytą kolację.

  • 1 min
  • Średni

Składniki:

  • 40 dag filetu rybnego, bez ości, bez skóry
    2-3 ugotowane ziemniaki
    1 cebula
    4 jajka
    180 g śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    Sól, pieprz
    Przyprawa do ryb
    Olej
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Omlet z ziemniakami i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić w kostkę. Rybę rozdrobnić, doprawić przyprawą. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju, dodać ziemniaki, chwilę podsmażyć. Na ziemniakach rozłożyć kawałki ryb i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i mąkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Zawartość patelni zalać masą jajeczną. Zmniejszyć ogień, przechylając patelnie oraz podważając łopatką z każdej strony, kierować masę jajeczną pod spód omletu. Gdy spód omletu się zetnie, patelnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-15 minut, aż omlet się zetnie i zrumieni z wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pietruszka Ryby Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować