Omlet z warzywami i otrębami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowa i smakowita propozycja zarówno na pożywne śniadanie jak i na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże jajka
    1/3 niewielkiej cukinii
    1/2 żółtej papryki
    1 ząbek czosnku
    1 płaska łyżka otrębów owsianych
    mały pomidor
    przyprawy: sól, pieprz
    garść kiełków brokuła

Omlet z warzywami i otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Dusić chwilę na małej, nieprzywierającej patelni razem z przeciśniętym bądź pokrojonym ząbkiem czosnku.
  • 2. Jajka roztrzepać, przyprawić pieprzem i solą, dodać otręby i wlać na patelnię. Przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu aż całość się zetnie.
  • 3. Następnie zdjąć pokrywkę, delikatnie podważyć spód, w miejsce pokrywki przyłożyć duży talerz, odwrócić patelnię i przełożyć na niego omleta.
  • 4. Na wierzch położyć ćwiartki pomidora i kiełki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy