Omlet z ugotowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wykorzystanie ugotowanych warzyw

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    1/4 szklanki mleka
    dowolnie ugotowane warzywa
    sól
    pieprz
    łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    łyżeczka suszonego tymianku

Omlet z ugotowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z mlekiem. Dodać przyprawy. Warzywa potłuc widelcem i dodać do masy mleczno-jajecznej. Trochę bułki tartej. Konsystencja ma być raczej lejąca. Jeżeli będzie za gęsta może zamiast omletu wyjść kotlet.

Porady

Ja akurat dodałam kalafior, ale to może być marchewka, ziemniaki. Ważne by były ugotowane. Można w ten sposób wykorzystać warzywa z obiadu. Przemycić dzieciom warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy