Omlet z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroimy w plasterki, przesmażamy na maśle, jak puszczą sok dodajemy cebulę i lekko solimy i pieprzymy. Podsmażamy aż sos się zredukuje.
Jajka energicznie roztrzepujemy, dodajemy wodę, sól oraz pieprz i energicznie mieszamy. Na zimną patelnię umożliwiającą smażenie beztłuszczowe (na zwykłą dajemy troszkę masła lub oleju i delikatnie rozgrzewamy) wylewamy masę jajeczną i włączamy grzanie. Surowy omlet posypujemy szczypiorkiem.
W momencie gdy omlet nieco się zetnie układamy na nim pieczarki oraz ser - smażymy aż ser się rozpuści a omlet będzie odpowiadał nam konsystencją. Podajemy np. z kleksami ketchupu.
Rada: od czasu do czasu ruszajmy omlet aby nam nie przywarł za bardzo.
Komentarze