Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet to doskonały pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Proponuję szybki omlet z niezwykle aromatycznymi podgrzybkami, pachnącą świeżą natką z pietruszki i delikatną mozzarellą. Takie śniadanie z pewnością pozwoli nam energicznie zacząć dzień.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mleka
    1 dymka
    1 ząbek czosnku
    120g podgrzybków
    3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
    50g mozzarelli
    3 łyżki masła
    1 szczypta gałki muszkatołowej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą 1. Grzyby obgotować w wodzie około 15-20 minut. Dymkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła, dodać grzyby i smażyć około 10-15 minut. Następnie doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą 2. Jajka wymieszać z mlekiem, lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem.
  • Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą 3. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć usmażone grzyby z dymką i czosnkiem, kawałki mozzarelli i posypać natką pietruszki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.
  • Omlet z leśnymi grzybami i mozzarellą 4. Podawać na ciepło posypany natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka Mozzarella Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować