Szybkie danko na śniadanko. Lub lekki letni obiad. Tak naprawdę ten omlet można przyrządzać przez okrągły rok, ale najsmaczniejszy jest latem, kiedy pomidory są pełne smaku i aromatu...
Omlet z jarmużem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wybijamy do miseczki, roztrzepujemy z dodatkiem szczypty soli. Jarmuż płuczemy, osączamy, odcinamy grube nerwy, listki siekamy i dodajemy do jajek, mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę.
2.Na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka z jarmużem, jarmuż rozkładamy na patelni równomiernie. Na powierzchnię wykładamy pomidora, oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy omlet do chwili, kiedy wierzch się zetnie. Zsuwamy na talerz i od razu podajemy.
Komentarze