Omlet z grzybami shimeji

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosty omlet śniadaniowy z dodatkiem grzybków

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    garść grzybów shimeji
    2 łyżki pokruszonego sera wędzonego (np. paneer, twaróg wędzony)
    1 łyżka masła klarowanego lub zwykłego
    1 łyżka posiekanego szczypiorku do podania
    sól, świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z grzybami shimeji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybij do miseczki, rozkłóć ze szczyptą soli.
    Na patelni rozgrzej masło. Dodaj grzyby, oprósz delikatnie solą i pieprzem, smaż na wolnym ogniu. Dorzuć ser i jeszcze chwilę smaż.
    Wlej jajka, gdy boki zaczną się ścinać, zacznij je podważać widelcem i przechylając delikatnie patelnią wlewaj płynną część pod spód.
    Korzystając z talerza obróć omlet, a po chwili wyłóż na czysty talerz.
    Oprósz pierzem, posyp szczypiorkiem.

Porady

Można wykorzystać inne grzyby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować