Omlet z duszonymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne śniadanie. Omlet z duszonymi szparagami jest smaczny i pożywny. Warto przygotować go w tym krótkim sezonie szparagowym.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki mleka
    2 szparagi
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z duszonymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szparagi kroimy w cienkie plasterki. Przez chwilę podsmażamy na maśle. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy szparagi będą już miękkie, zdejmujemy pokrywkę aby odparować nadmiar wody.

    2. Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem. Doprawimy solą i pieprzem. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną masła. Przykrywamy pokrywką.

    3. Kiedy omlet będzie w połowie ścięty posypujemy go duszonymi szparagami i poszatkowana natką pietruszki. Trzymamy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Następnie składamy go na pół. Możemy przewrócić na druga stronę i podsmażyć jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko Natka pietruszki Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować