Omlet z boczniakiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min

śniadanie

  • 15 min

Składniki:

  • 100 g boczniaka
    1/4 czerwonej papryki
    1 mała cebulka
    sól
    pieprz
    2 jajka
    natka pietruszki,
    listki bazylii
    klarowane masło

Omlet z boczniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaka posiekać na paseczki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, lekko przyrumienić , dodać boczniaka i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smażyć aż do odparowania wytworzonego płynu.
    Zalać rozmąconym jajkiem, posypać solą, pieprzem i natką pietruszki.
    Przykryć i smażyć na wolnym ogniu aż jajko zupełnie się zetnie.
    Podawać z pieczywem . Przed podaniem posypać drobno posiekaną bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy