Omlet z bakłażanem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Miałam dylemat co z tym bakłażanem zrobic ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    pół bakłażana
    3-4 pieczarki
    pół cebuli
    szczypta oregano
    natka selera mrożona
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    majeranek świeży do posypania
    lub natka pietruszki

Omlet z bakłażanem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry i posolić, po ok pół godziny wypłukać i osączyć, pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, pokroić również cebulę i pieczarki, podlać łyżką oleju i smażyć aż do odparowania. dodać oregano i natkę selera, doprawić pieprzem. przysmażone bakłażany i pieczarki równomiernie rozprowadzić na patelni i zalać roznąconymi jajkami. Przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień.
    Omlet jest gotowy kiedy jajka calkwicie się zetną.
    Ja posypałam mój omlet żółtym serem, a raczej pomarańczowym, to jakas odmiana goudy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy