Omlet warzywny z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

To przepis na śniadaniową porcje smakowitych witamin

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    4 jajka
    ¼ szklanki mleka
    5 łyżek mąki pszennej
    ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki drobno pokrojonych listków lubczyku
    ¾ szklanki drobno pokrojonych liści jarmużu
    Pół szklanki drobno pokrojonej papryki czerwonej
    Kilka łyżek pokrojonego mięsistego pomidora
    3 łyżki marchewki startej na grubych oczkach
    1 mała cebula drobno pokrojona
    Kilka łyżek drobno startej mozarelli
    Pół łyżeczki soli
    Kilka łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet biszkoptowy

Omlet warzywny z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij na puszystą masę z solą. Dodaj mleko i zmiksuj. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj lubczyk, jarmuż, paprykę, pomidora, marchew, cebulę i ser mozarella. Wymieszaj dokładnie całość przy pomocy łyżki. na dużej patelni rozgrzej olej i wylej masę omletową. Smaż na rumiany kolor z obu stron na małym ogniu. Podawaj z ulubionym sosem np. czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Papryka Lubczyk Jajka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować