1 jajko
30 g płatków owsianych
20 g odżywki białkowej, można pominąć
50 g jogurtu naturalnego
100 g fasolki szparagowej, mrożona
3 suszone pomidory bez oleju
1/2 małej cebuli
kawałek marchewki
kawałek cukinii
50 g sera feta
garść pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, słodka papryka
szczypta proszku do pieczenia
Omlet warzywny z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną cebulę, cukinię, suszone pomidory i mrożoną fasolkę podsmażyć na suchej patelni. Posypać przyprawami i przełożyć do miski. Płatki owsiane zmielić, dodać do warzyw razem ze startą marchewką, odżywką białkową, jogurtem i żółtkiem jaja. Wymieszać. Białko ubić i dodać do masy warzywnej razem z proszkiem do pieczenia. Smażyć na małym ogniu, pod przykryciem na złoty kolor z obu stron. Wierzch posypać pokrojoną fetą i pomidorkami. Smacznego :)
Komentarze