Omlet warzywny z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowe i pożywne śniadanie :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    30 g płatków owsianych
    20 g odżywki białkowej, można pominąć
    50 g jogurtu naturalnego
    100 g fasolki szparagowej, mrożona
    3 suszone pomidory bez oleju
    1/2 małej cebuli
    kawałek marchewki
    kawałek cukinii
    50 g sera feta
    garść pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz, słodka papryka
    szczypta proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet warzywny z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę, cukinię, suszone pomidory i mrożoną fasolkę podsmażyć na suchej patelni. Posypać przyprawami i przełożyć do miski. Płatki owsiane zmielić, dodać do warzyw razem ze startą marchewką, odżywką białkową, jogurtem i żółtkiem jaja. Wymieszać. Białko ubić i dodać do masy warzywnej razem z proszkiem do pieczenia. Smażyć na małym ogniu, pod przykryciem na złoty kolor z obu stron. Wierzch posypać pokrojoną fetą i pomidorkami. Smacznego :)

Porady

459 kcal; W 47,1; T 13,6; B 39,6;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować