Omlet twarogowy z boczkiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Podzielę się kolejnym prostym przepisem na pyszne i pożywne śniadanie. Jeśli lubicie omlety, to koniecznie wypróbujcie ten przepis, ponieważ taki omlet jest bardzo smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Robi się szybko a z talerza znika błyskawicznie :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 jajka
    – 70g twarogu półtłustego (drobno mielonego)
    – 20g ulubionego sera żółtego (u mnie gouda)
    – 2 plasterki surowego boczku wędzonego
    – kilka oliwek (u mnie zielone)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca, pieprz, papryka słodka wędzona)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Omlet twarogowy z boczkiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, oliwki pokroić w plasterki. Jajka rozbełtać z przyprawami, dodać twaróg i ser, wymieszać dokładnie. Następnie dodać oliwki i wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, boczek podsmażyć z jednej strony, odwrócić na drugą, masę twarogową wyłożyć na boczek i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 4-5 minut na średnim ogniu. Następnie delikatnie podważyć łopatką kuchenną i odwrócić na drugą stronę. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty pod pokrywką z dziurką. Podawać z ulubionymi warzywami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować