Omlet twarogowo – pietruszkowy z dodatkiem sera żółtego

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dziś podzielę się kolejnym pomysłem na pyszne i pożywne śniadanie, które przypadanie do smaku wszystkim miłośnikom omletów i serów. Omlet ten smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 jajka
    – 40g twarogu półtłustego drobno mielonego
    – 30g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
    – garść drobno posiekanej pietruszki
    – przyprawy wg smaku (u mnie granulowany czosnek, papryka słodka wędzona, czubryca żółta, kurkuma, pieprz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet twarogowo – pietruszkowy z dodatkiem sera żółtego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z przyprawami, dodać drobno posiekaną pietruszkę i pokruszony twaróg i wszystko dokładnie wymieszać rózga kuchenną na gładką masę. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch delikatnie się zetnie posypać serem startym na tarce na dużych oczkach i smażyć przez kolejne 3-4 minuty, aż do gotowości. Gotowy omlet złożyć na pół i zsunąć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować