Omlet "trzy sery"

0 (0 ocen)

  • 10 min

Czyścimy lodówkę!

  • 10 min

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 3 łyżki mleka
    - 2 czubate łyżki mąki
    - sól, pieprz, ostra papryka
    - 3 plastry żółtego sera
    - pół pomidora
    - pół kulki mozzarelli
    - kawałek sera typu "feta"
    - garść zielonych oliwek
    - szczypta oregano
    - margaryna do smażenia

Omlet "trzy sery" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce rozrabiamy ciasto z jajek, mleka i mąki. Doprawiamy solą pieprzem i papryką i wylewamy na rozgrzana na patelni margarynę. Podgrzewamy na niewielkim gazie aż omlet się zetnie i będzie można go przerzucić. W międzyczasie przygotowujemy resztę składników - kroimy mozzarelle i pomidora w plasterki. Kiedy omlet ma już ścięty spód - przerzucamy go na drugą stronę i układamy na nim dodatki - ser żółty, pomidora, mozzarelle, oliwki, kruszymy po wierzchu fetę i obsypujemy pierzem i oregano. Podgrzewamy na patelni aż ser zacznie się rozpuszczać - najlepiej pod przykryciem.

Porady

Możemy dodać kiełbaskę, wędlinę lub resztę mięska z obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy