Omlet ryżowy

  • wyświetlono: 1388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Robię go już jakies 5 lat:)

annetka
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jaja: 5 sztuk
- ryż woreczek: 0.5 opakowania
- ser żółty tarty lub mozarella: 100 gramów
- sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku: 1 szczypta
- pomidor dojrzały duży: 1 sztuka
- maslo, oliwa: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Omlet ryżowy

  • 1. Ugotować ryż. Jaja rozbeltac dosyc dobrze, wymieszać z serem i ryżem. Mozna dodac suszone pomidory. Doprawić.
    Rozgrzac maslo z oliwą. Polozyc na patelni pokrojony w grube plastry pomidor. Wylac na niego masę jajeczną. Smażyć ok 4 minuty z każdej strony zeby nabral zlocistego koloru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

omletkuchnia włoskaśniadaniewegetariańskiewarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

Omlet z czerwoną papryką

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Omlet z czerwoną papryką

Szybki pomysł na śniadanie czy...

Omlet rybny

Dodane przez: PolskaGotuje

Omlet rybny

Japonia: Omlet rybny / Tamagoyaki

omlet śniadaniowy

Dodane przez: PolskaGotuje

śniadaniowy omlet

Amerykanie nie zawsze jedzą tłusto...

omlet z białek

Dodane przez: p1433

Omlet z białek

puszysty i delikatny- idealne ciepłe...

Ryżowa przekąska

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Ryżowe przekąski

Zostało Ci ryżu po obiedzie? Wykorzystaj...

jajecznica

Dodane przez: justi2401

Jajecznica delikatna jak omlet

Pyszna, sycąca jajecznica o konsystencji...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE