Ten omlet jest przepyszny! Bardzo delikatny posmak otrębów owsianych i wyraźny smak sera, połączony ze słodyczą fig i odrobiną miodu – to istny raj dla podniebienia. Koniecznie spróbujcie :)
Omlet owsiany z camembertem i figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozbełtać z mlekiem i słodzidłem. Dodać mąkę, otręby i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień, wlać ciasto na patelnię i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć pokrojony w paski camembert i pokrojone w ćwiartki figi, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod pokrywką. Gotowy omlet zsunąć na talerz. Przed podaniem koniecznie polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego
Komentarze