Omlet owsiany z camembertem i figami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ten omlet jest przepyszny! Bardzo delikatny posmak otrębów owsianych i wyraźny smak sera, połączony ze słodyczą fig i odrobiną miodu – to istny raj dla podniebienia. Koniecznie spróbujcie :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 jajka
    – 50ml mleka
    – 20g mąki owsianej
    – 20g otrębów owsianych
    – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    – słodzidło wg smaku
    – 2 figi
    – 45g sera camembert
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Naleśniki Śniadanie

Omlet owsiany z camembertem i figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbełtać z mlekiem i słodzidłem. Dodać mąkę, otręby i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień, wlać ciasto na patelnię i wyrównać. Smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć pokrojony w paski camembert i pokrojone w ćwiartki figi, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod pokrywką. Gotowy omlet zsunąć na talerz. Przed podaniem koniecznie polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować