Omlet owsiankowy ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Czy to co zdrowe musi byc nudne? Alez nie! Moze byc nie tylko mile dla podniebienia ale i dla oka :-)To ulubione sniadanko mojej radosnej czeredki :-)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - platki owsiane drobne: 0.5 szklanki
    - jajko kurze,: 1 sztuka
    - mleko zwykłe: 1 szklanka
    - boczek wędzony plastry: 1 sztuka
    - przyprawy do smaku: 1 szczypta
    - szczypiorek opsiekany: 0.5 szklanki
    - kefir: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Omlet owsiankowy ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem i chwilę gotujemy na małym ogniu. Gdy zmiękną rozdrabniamy blenderem, doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy jajko i ponownie miksujemy. Plaster boczku kroimy w kostkę i obsmażamy na suchej patelni, gdy boczuś się podpiecze wlewamy ciasto i posypujemy szczypiorkiem. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na gorąco z kleksem kefiru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować