Omlet nicejski z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Warto do tego przepisu wybrać dobrej jakości tuńczyka . Jest źródłem pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, nie jest również tłustą rybą i idealnie nadaje się dla osób będących na diecie .

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona cebula, pocięta w cienkie piórka
    ząbek czosnku, starty na drobnej tarce
    łyżka oleju
    8 jajek, roztrzepanych
    pół pęczka szczypiorku, posiekanego
    do smaku: sól, pieprz
    2 kartofle, ugotowane, pokrojone w plasterki
    10 dag zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, zblanszowanej
    Puszka Tuńczyka Princes w oleju, odsączonego
    14 pomidorków koktajlowych, lekko naciętych
    kilka filecików anchois
    garść czarnych oliwek bez pestek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet nicejski z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju
  • 2. Jajka łączymy ze szczypiorkiem, solą i pieprzem
  • 3. Na warstwie cebuli z czosnkiem rozkładamy w równych odstępach
  • 4. Plastry kartofli, fasolkę i rozdrobnionego tuńczyka
  • 5. Zalewamy masą jajeczną, chwilę smażymy. Gdy zacznie lekko się ścinać, na wierzchu układamy pomidorki, zwinięte w pierścienie anchois i oliwki.
  • 6. Smażymy pod przykryciem lub na 5–8 min wstawiamy pod grill do piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować