Omlet jajeczny z tofu i szpinakiem w piekarniku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak jak ostatnio obiecywałem, kolejna propozycja śniadania. Tym razem omlet jajeczny ale troszkę odmieniony bo ze szpinakiem i tofu, przygotowany w piekarniku.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – Jajka 10 szt
    – Szpinak 130 g
    – Tofu 100 g
    – Mleko 300 ml
    – Cebula 50 g
    – Czosnek 3 ząbki
    – Oliwa z oliwek 2 łyżki
    – Ulubione zioła
    – Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet jajeczny z tofu i szpinakiem w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jak to bywa z moimi propozycjami śniadań, staram się aby zawsze były szybkie i proste w przygotowaniu. W tym przypadku co prawda musimy poświęcić około 40 minut na przygotowanie, ale uważam, że warto a i sposób przygotowania jest prosty. Zaczynamy.

    Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w plastry. Na patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy przez około 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy szpinak i wszystko razem podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. W między czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, ulubione zioła, sól i pieprz. Roztrzepujemy energicznie jajka widelcem, a następnie dodajemy tofu.
  • 2. Teraz gdy mamy wszystko przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego podsmażoną cebulę, czosnek i szpinak. Następnie zalewamy wszystko naszą masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i pieczemy około 25 minut. Nasz omlet jajeczny gotowy. Smacznego!!

Porady

https://milycooking.pl/omlet-jajeczny-z-tofu-i-szpinakiem-w-piekarniku/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować