Omlet cesarski

5 (181 ocen)

  • 25 min

Niezwykle puszysty i delikatny

  • 25 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżeczki cukru pudru
    2 płaski łyżki mąki
    2 łyżki mleka
    szczyota soli
    po łyżce masła i oleju

    dodatkowo:
    ulubiona konfitura
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Omlet cesarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa omletowa 1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masą, dodać mąkę i mleko, dokładnie wymieszać. Do żółtek dodać pianę, wymieszać.
  • Omlet na patelni 2. Na patelni rozgrzać olej i masło. Wlać masę omletową. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni posmarować konfiturą i złożyć na pół. Wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować