OMLET BISZKOPTOWY Z MUSEM JAGODOWYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Leciutki, puszysty..biszkoptowy omlecik....Do tego aksamitny mus jagodowy...Czego chcieć więcej? Bitej śmietany :) Jej dodatek dopełnia całości ;)

  • 45 min

Składniki:

  • szklanka musu jagodowego
    4 jajka
    3 łyżki mąki
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka soli
    1/2 szklanki śmietany kremówki
    cukier puder do smaku- do kremówki

Omlet biszkoptowy z musem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i soli. Dodajemy żółtka, nadal miksujemy. dodajemy mąkę, mieszamy. Smażymy z obu stron zrumieniąjąc. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy cukru pudru do smaku.Omlet wykładamy na talerz. Połowę smarujemy musem jagodowym, składamy na pól. Dekorujemy bitą śmietaną

Komentarze

Podobne przepisy