OMLET BISZKOPTOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ I OWOCAMI

4.49 (197 ocen)

  • 35 min

Uwielbiają je wszyscy. A w szczególności mój synuś.

  • 35 min

Składniki:

  • 5 jajek
    0,5 szklanki mleka
    5 łyżek wody
    0,5 cukru waniliowego
    4 łyżki cukru
    budyń śmietankowy
    kostka masła
    kiwi
    mandarynki
    truskawki
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Omlet biszkoptowy z masą budyniową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy dodajemy resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło i robimy małe omleciki.
  • 2. Budyń gotujemy tak jak na opakowaniu. Po ostudzeniu mieszamy go z masłem. Gotowe omleciki smarujemy masa i dekorujemy owocami, pokrojonymi w kostkę. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.72 (226 ocen)

Biszkopt z masą budyniową

To może cię zainteresować