2 łyżki oleju,
2 małe cebule drobno posiekane
5 ziemniaków ugotowanych, pokrojonych w plasterki
puszka groszku zielonego
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
5 jajek
1/2 szklanki półtłustego mleka
sól, pieprz
dowolna kiełbasa
ser żółty starty na tartce
Sposób przygotowania przepisu:
Omlet
1.
Olej podgrzewamy na patelni i podsmażamy lekko cebulę i kiełbasę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Smarujemy łyżką oliwy.
W piekarniku układamy kolejno pokrojone w plasterki ziemniaki, podsmażoną kiełbasę i cebulę. Dodajemy groszek zielony, przeciśnięty czosnek, wierzch posypujemy startym serem.
W misce łączymy jajka, mleko i przyprawy. Wylewamy na warzywa i pieczemy w piekarniku 30-40 minut. Po upieczeniu brzegi omleta podważamy łopatką i kroimy go na trójkątne kawałki.
Porady
Zamiast groszku zielonego możemy dodać kukurydzę, pomidory z puszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze