Omlet

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo ciekawy w smaku omlet, inny niż wszystkie. Nie tylko na śniadanie, ale także jako przekąska.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    łyżeczka drobno posiekanej papryczki chilli
    łyżka mleka
    łosoś wędzony
    serek naturalny
    rukola
    sól
    pieprz
    masło

Omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do piany żółtka, chilli, sól i pieprz. Delikatnie wymieszać szpatułką. Na patelni naleśnikowej rozgrzać odrobinę masła, wylać przygotowaną masę jajeczną i usmażyć coś na wzór naleśnika. Aby nie było problemu z przewróceniem tego omletu, trzeba podsmażony z jednej strony omlet zsunąć na talerz a następnie nieusmażoną stroną na patelnię. Tak usmażony omlecik posmarować serkiem, ułożyć na tym łososia i rukolę, zwinąć w rulon i zajadać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy