Omleciki jogurtowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na puszysta masę, przesiać mąkę, kartoflankę i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. na papierze do pieczenia narysować 4 okręgi o średnicy około 10 cm i w te miejsca wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Piec 10 minut w 180 stopniach Celsjusza w nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika od razu oderwać papier do pieczenia i złożyć omleciki na pół i tak pozostawić do wystygnięcia.
2.Ubić kremówkę, dodać cukier puder. Do jogurtu dodawać po łyżce ubitej śmietany i dokładnie i delikatnie wymieszać po dodaniu każdej porcji. Krem wyłożyć do środka omlecików.
3.Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na kremie. Omleciki oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !
Porady
Śmietana kremówka powinna być przed ubiciem bardzo dobrze schłodzona
Komentarze