Oliwkowe śledzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla wielbicieli wyrazistego smaku oliwek

  • 20 min

Składniki:

  • - pół kilograma marynowanych płatów śledziowych
    - garść zielonych oliwek z papryką
    - garść ciemnych oliwek
    - pół słoiczka cebulek perłowych w zalewie
    - kilka małych korniszonków
    - pół słoiczka czosnku marynowanego
    - kilka łyżek oleju kujawskiego z chilli
    - olej rzepakowy

Oliwkowe śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy na niewielkie kawałki, oliwki, korniszonki, czosnek i cebulkę kroimy w plasterki, mieszamy wszystko razem, dolewamy olej rzepakowy oraz olej z chilli. Mieszamy wszystko razem i wkładamy na godzinę do lodówki - do przegryzienia. Najlepsze są następnego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy