Oliwki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka a jakże efektowna przekąska świetnie się sprawdzi na imprezach.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • oliwki nadziewane papryką
    ciasto francuskie
    1 jajo
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Oliwki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w cienkie paski ok 1 cm x 4 cm.
  • 2. Tak przygotowanymi paseczkami owinąć oliwki.
  • 3. Nabijać po 6 oliwek na patyczki do szaszłyków.
  • 4. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 5. Piec ok 10 - 15 min w 180 stopniach.
  • 6. Podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować