Oliwki w cieście francuskim

  • wyświetlono: 81 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybka a jakże efektowna przekąska świetnie się sprawdzi na imprezach.

ankad21
  • 20 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

oliwki nadziewane papryką
ciasto francuskie
1 jajo
patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania przepisu:

Oliwki w cieście francuskim

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w cienkie paski ok 1 cm x 4 cm.
  • 2. Tak przygotowanymi paseczkami owinąć oliwki.
  • 3. Nabijać po 6 oliwek na patyczki do szaszłyków.
  • 4. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 5. Piec ok 10 - 15 min w 180 stopniach.
  • 6. Podawać na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

oliwki w cieście francuskim

Komentarze

Podobne przepisy

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: neliada

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Szybka i smaczna przekąska. Często...

roladki w cieście francuskim

Dodane przez: AnnaKoziel

Drobiowe roladki w cieście francuskim

Drobiowe roladki w cieście francuskim....

Paróweczki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaZN

Paróweczki w cieście francuskim

Szybka i prosta przekąska na ciepło.

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: zielonakuchniablog

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Ciasto francuskie - chociaż dość...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Jajecznica w cieście francuskim

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie...

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE