Okoń w marynaice pesto z owocami kaki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna moja innowacja. Niecodziennie podana ryba, bo z owocami kaki połączonych z sokiem z cytryny, z którym bardzo dobrze się komponuje, co z kolei nadało daniu dobry i wyrazistszy smak.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE:
    - okoń (świeży, filetowany): 400 gramów
    MARYNATA:
    - oliwa z oliwek: 150 mililitrów
    - orzeszki pinii: 50 gramów
    - bazylia (świeża, listki): 1 pęczek
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól morska: 2 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 0.5 łyżeczki
    DODATKOWO:
    - kaki (duży, dojrzały): 1 sztuka
    - sok z cytyrny: 0.5 sztuki
    - parmezen (starty): 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Ryba

Okoń w marynaice pesto z owocami kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Okoń w marynaice pesto z owocem kaki 1. Przyrządzić marynatę. Opłukane liście bazylii, czosnek i przyprawy włożyć do blendera, zacząć miksować. Stopniowo dodawać oliwę, a na końcu orzeszki.
  • Okoń w marynaice pesto z owocem kaki 2. Rybę dobrze umyć i dokładnie posmarować marynatą. Odstawić na godzinę lub dłużej.
  • Okoń w marynaice pesto z owocem kaki 3. Po tym czasie pokroić kaki w poziome plastry obłożyć nimi rybę, a na końcu skropić cytryną.
  • Okoń w marynaice pesto z owocem kaki 4. Wstawić do rozgrzanego do 200 °C piekarnika i piec przez 30 minut.
  • Okoń w marynaice pesto z owocem kaki 5. Podawać posypaną parmezanem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować