Okoń morski ze szparagami z grilla

0 (0 ocen)

Uwielbiam ryby. W sezonie grillowym tylko tak je przyrządzam.

Składniki:

  • okoń morski patroszony
    szparagi zielone
    szparagi białe
    oliwa z oliwek
    czarny pieprz mielony
    przyprawa do ryb
    przyprawa do dań Kucharek
    czosnek ząbki
    masło
    cytryna

Okoń morski ze szparagami z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wypatroszone okonie dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy pieprzem, kucharkiem, i przyprawą do ryb. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy masło i pokrojony czosnek. Szparagi białe obieramy, zielone nie. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy pieprzem.
    Grillujemy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy