Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowy pożywny obiadek . Mało kalorii dużo wartości odżywczych

  • 20 min

Składniki:


  • 2 szt okoń morski,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    2 łyżki olej lniany,
    1/2 puszki cieciorki
    2 ząbki czosnku
    1 garść szpinaku

Okoń morski z salsą szpinakową z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonia morskiego myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku. Szpinak myjemy i kroimy w paseczki.
  • 2. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Czosnek wyciskamy przez praskę . Mieszamy pokrojony szpinak z cieciorką i czosnkiem. Dodajemy olej , sól i pieprz-mieszamy i chłodzimy . Okonia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min . Podajemy rybę z salsą . Ozdabiamy nitkami chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy