Ogórkowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jesteśmy 8-osobowąwielopokoleniowąrodziną. W kuchni ja rządzę, bo dobrze się znam na gotowaniu

  • 30 min

Składniki:

  • ● 1 kg ogórków
    ● 1 kg truskawek
    ● 1,5 szkl. kefiru
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 2 łyżeczki miodu
    ● sok z cytryny

Ogórkowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy
    i kroimy w plasterki. Truskawki
    myjemy, usuwamy szypułki
    i kroimy w ćwiartki. Mieszamy
  • 2. Miód rozpuszczamy w soku
    z cytryny. Dodajemy śmietanę
    wymieszaną z kefirem. Mieszamy. Sałatkę wykładamy na talerze
    i polewamy sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy