OGÓRKOWE ŁÓDECZKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łódeczki sama wymyśliłam i równie dobrze każdemu smakują. Patrycja Chachura. Dubiecko

  • 20 min

Składniki:

  • -5dag ryżu
    -5dag groszku konserwowego
    -5dag kukurydzy słodkiej
    -2ogórki
    -1pomidor
    -mała cebula
    -majonez
    -2plasterki sera żółtego
    -sól
    -pieprz

Ogórkowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • OGÓRKOWE ŁÓDECZKI 1. 1.Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.Odcedz,wystudz.
    2.Ogórki przekroić wzdłóż,wydrążyć środki.W drobną kostkę pokrój pomidora,cebulę posiekaj,najlepiej drobno,dodaj do wystudzonego ryżu,wsyp groszek,kukurydzę,wymieszaj z majonezem i przyprawami.
    3.Ogórki napełnij farszem.Żółty serek nabij na wykałaczkę i wbij w ogórka tak,aby przypominało łódeczke.

Porady

Ogórki mogą być obrane lub nie, mozna je doprawić bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy