Ogórkowe jajka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Doskonale sie sprawdzają do kieliszeczka czegoś mocnego :0

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 3 sztuki
    - twarożek kremowy: 70 gramów
    - mleko: 2 łyżki
    - natka pietruszki: 0.5 łyżeczki
    - ogórek konserwowy: 1 sztuka

    - słodka papryka mielona: 2 szczypty
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - sól: 3 szczypty

Ogórkowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek.Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka.
  • 2. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką.
    Żółtka przecieramy przez sito.
  • 3. Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji).
  • 4. Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkiem i drobno posiekaną natką pietruszki.Dokładnie ucieramy.
    Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek.Dekorujemy kawałkami ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy