Ogórkowa zupa - krem

0 (0 ocen)

Zupę tą wymyśliłam dla mojej 2,5 - letniej Córeczki .Bardzo jej zasmakowała .

Składniki:

  • 1,5 l bulionu drobiowego

    2 zielone ogórki

    500 g kiszonych ogórków

    2 marchewki

    200 g makaronu

    100 g sera topionego o smaku goudy

    1 łyżka domowej vegety

    1 łyżeczka suszonego kopru

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    pęczek koperku

Ogórkowa zupa - krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zielone ogórki obrać , pokroić w kostkę .

    Ogórki kiszone opłukać i pokroić w kostkę .

    Marchew obrać , umyć i pokroić w kostkę .

    Do bulionu dodać warzywa , gotować 15 minut .

    Dodać makaron i gotować kolejne 15 minut .

    Doprawić domową vegetą , koprem , solą i pieprzem .

    Całość zmiksować na gładki krem .

    Dodać serek topiony i ponownie zmiksować .

    Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem .

Komentarze

Podobne przepisy