Ogórkowa z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie przekładamy do garnka, gdzie znajduje się wywar rosołowy (ja wykorzystuję rosół który mi zostanie z poprzedniego dnia), gotujemy.
2.Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach po czy dodajemy do ziemniaków nadal gotujemy.
3.Doprawiamy ; solą oraz Vegetą.
Dokładamy listek laurowy oraz ziele angielskie.
Wsypujemy ryż i nadal gotujemy.
Gdy ziemniaki są już prawie dobre, dokładamy ogórki starte na tarce o dużych oczkach oraz pokrojone w kostkę pieczarki.
Wsypujemy koperek.
4.Mąkę rozrabiamy ze śmietaną tak żeby nie było grudek i hartują wlewamy do zupy, jeszcze chwilkę gotujemy.
Zupa gotowa smacznego.
Komentarze