Ogórkowa z ryżem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

trochę bogatsza wersja ogórkowej ;-)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • • ½ kg ziemniaków
    • 2 woreczku ryżu
    • Wywar rosołowy
    • 3 ziarenka ziela angielskiego
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 3 listki laurowe
    • Sól
    • 10 dag pieczarek
    • ½ kg ogórków kiszonych
    • 2 łyżeczki koperku
    • 1 szk. Śmietany
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • Vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Ogórkowa z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie przekładamy do garnka, gdzie znajduje się wywar rosołowy (ja wykorzystuję rosół który mi zostanie z poprzedniego dnia), gotujemy.
  • marchew 2. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach po czy dodajemy do ziemniaków nadal gotujemy.
  • ogórki 3. Doprawiamy ; solą oraz Vegetą.
    Dokładamy listek laurowy oraz ziele angielskie.
    Wsypujemy ryż i nadal gotujemy.
    Gdy ziemniaki są już prawie dobre, dokładamy ogórki starte na tarce o dużych oczkach oraz pokrojone w kostkę pieczarki.
    Wsypujemy koperek.
  • zupa 4. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną tak żeby nie było grudek i hartują wlewamy do zupy, jeszcze chwilkę gotujemy.
    Zupa gotowa smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować