Zupa ogórkowa z Mazowsza

  • wyświetlono: 454 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Najlepsza ogórkowa, jaką jadłam.

Składniki

szponder wołowy około 40 dag
40 dag ogórków kiszonych
2 marchewki
1 pietruszka
½ selera
4 ziemniaki
liść laurowy
parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego
1 łyżka vegety
sól, pieprz
2 łyżki masła
½ pęczka koperku
śmietana do zup

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa ogórkowa z Mazowsza

  • 1. Umyte mięso zalewamy 2 litrami zimnej wody i gotujemy. Usuwamy szumowiny, dodajemy liść, pieprz, ziele oraz oczyszczone całe marchewki, pietruszkę i seler. Warzywa gotujemy aż zmiękną, wyciągamy je i kroimy w plasterki. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wkładamy do wywaru, gotujemy i po chwili dodajemy pokrojone warzywa.
  • 2. Ogórki kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy, kiedy zmiękną ziemniaki. Zupę gotujemy jeszcze około 15 minut, przyprawiamy i posypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy zabieloną śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataziemniakikoperekmarchewkaselerpietruszkazupa ogórkowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa ogórkowa z koperkiem

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Zupa ogórkowa z koperkiem

Zupa ogórkowa z dodatkiem swiezych...

Zupa ogórkowa.

Dodane przez: BABECZKA 35

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Moja wersja zupy ogórkowej.

Zupa ogórkowa.

Dodane przez: BABECZKA 35

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną

Zupa ogórkowa w połączeniu z kaszą...

Zupa ogórkowa z pieczarkami

Dodane przez: AnetaJ

Zupa ogórkowa z pieczarkami

To trochę odmieniona zupa ogórkowa....

Ogórkowa z kaszą jaglaną

Dodane przez: Goszka

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

Do tej pory gotowałam zupę ogórkową...

zupa

Dodane przez: Kasja1986

zupa ogórkowa z pulpecikami

Pyszna i pożywna zupa ogórkowa.