Ogórkowa

5 (160 ocen)

Pyszna prosta zupa którą każdy lubi

Składniki:

  • - 3 l rosołu
    - 1 marchewka
    - 1 pietruszka mała
    - plasterek selera
    - 4 -5 ziemniaków
    - 6 -7 ogórki kiszone
    - 2 łyżki masła
    - 1 szklanka śmietany
    - kostka rosołowa
    - sól pieprz do smaku
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Zagotować rosół Pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce ziemniaki pokroić w kostkę,marchew w plastry Dodać warzywa do rosołu Gotować wszystko razem do miękkości
  • 2. - Ogórki zetrzeć na grubej tarce na patelni rozpuścić 2 łyżki masła Dodać starte ogórki chwile podsmażyć aż odparuje woda
  • 3. - Gdy warzywa w zupie są miękkie.Dodać podsmażone ogórki chwilę gotować doprawić kostką rosołową ( lub solą i pieprzem) Dodać do zupy dać śmietanę.Wszystko razem zagotować.Na koniec dodać natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować