składniki:2 kości schabowe,
8-10 ziemniaków(w zależności od wielkości),
1 marchew,
1 liść pora,
8 ogórków,
1 szklanka soku z ogórków,
garść kopru,
5 ziarenek ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
mała śmietana,
1,5 łyżki przyprawy doprawka,
szczypta pieprzu,
1 łyżeczka cukru (dla lepszego smaku).
Sposób przygotowania przepisu:
OGÓRKOWA
1.
wykonanie:Do garnka wlać trzy litry wody,dodać kości schabowe,chwilę pogotować.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew startą na tarce jarzynowej oraz przyprawę doprawka i liść pora.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać ogórki oraz sok,zagotować.Po chwili dodać cukier i śmietanę rozrobioną z wywarem od zupy,zagotować,na sam koniec dodać drobno pokrojony koperek oraz liść laurowy,ziele angielskie,pieprz i zagotować.
Porady
można zrobić również bez dodatku śmietany
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze