OGÓRKOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszna ogórkowa ze swojskich ogórków

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:2 kości schabowe,
    8-10 ziemniaków(w zależności od wielkości),
    1 marchew,
    1 liść pora,
    8 ogórków,
    1 szklanka soku z ogórków,
    garść kopru,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    mała śmietana,
    1,5 łyżki przyprawy doprawka,
    szczypta pieprzu,
    1 łyżeczka cukru (dla lepszego smaku).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Do garnka wlać trzy litry wody,dodać kości schabowe,chwilę pogotować.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew startą na tarce jarzynowej oraz przyprawę doprawka i liść pora.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać ogórki oraz sok,zagotować.Po chwili dodać cukier i śmietanę rozrobioną z wywarem od zupy,zagotować,na sam koniec dodać drobno pokrojony koperek oraz liść laurowy,ziele angielskie,pieprz i zagotować.

Porady

można zrobić również bez dodatku śmietany

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować