Ogórki z pieprzem "Cayene"

4.32 (188 ocen)

Pyszne ogórki na ostro.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    1 główka czosnku
    1,5 szkl. octu
    60 dag cukru
    8 łyżek oleju
    pieprz Cayene
    sól
Wystaw ocenę:

4.32 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z pieprzem "cayene" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić wzdłuż. Posolić 4 łyżki wymieszać i odstawić na 6 godzin.
  • 2. Ogórki odcedzić, dodać główkę zmiażdżonego czosnku, 2 łyżeczki pieprzu Cayene. Zagotować ocet, dodać cukier i olej.
  • 3. Gorącą zalewą zalać ogórki i odstawić na 12 godzin.
  • 4. Ogórki rozłożyć do słioków, dodać zalewę.
  • 5. Pasteryzować ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować