Ogórki z Miodem

4.46 (169 ocen)

  • 12 godz.

Pewnie się zastanawiacie jak mogą smakować ogórki z miodem:) Otóż są wyśmienite, mają słodko kwaśny smak natomiast miód łagodzi cierpkość octu. Gorąco polecam!

  • 12 godz.

Składniki:

  • 3,5 kg ogórków
    szklanka wody
    szklanka cukru
    2 łyżki miodu wielokwiatowego
    0,5 szklanki octu spirytusowego 10 %
    gorczyca
    2 płaskie łyżeczki soli

    Read more: http://slodkieslone.pl/page/5/#ixzz25UzXGjaB
Wystaw ocenę:

4.46 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i mieszamy z solą. Tak przygotowane warzywa przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin.

    2)Przygotowujemy zalewę: do rondelka wlewamy wodę, ocet, miód i dosypujemy cukier-zagotowujemy i odstawiamy na trochę by przestygła do temperatury pokojowej.

    3)Kiedy upłynie wymagany czas warzywa należy odsączyć. Do dokładnie umytych słoików wsypujemy po łyżeczce gorczycy, wkładamy plastry ogórków i zalewamy zaprawą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.

    Read more: http://slodkieslone.pl/page/5/#ixzz25UzZEGQS
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować